Fietsen

Op de fiets ontdek je Kolonie 5-7 pas echt!

Van knooppunt naar knooppunt

Kolonie 5-7 is opgenomen in het netwerk van fietsknooppunten. Bordjes wijzen je de weg naar het dichtstbijzijnde knooppunt. Zo hoef je geen ingewikkelde route te onthouden, maar volg je gewoon een aaneenschakeling van knooppunten. Stippel zelf een route uit op de website www.fietsnet.be. Het dichtstbijzijnde knooppunt bij het bezoekerscentrum Kolonie 5-7 in Merksplas is nr. 30. Aan de toog van de brasserie bij het Bezoekerscentrum Kolonie 5-7 kan je de fietsknooppuntenkaart ‘Antwerpse Kempen’ aankopen. Het dichtstbijzijnde knooppunt bij de boerderij in Wortel is nr. 99.

Landlopersroute

Wil je een fikse fietsroute volgen die je naar de mooiste plekken van Kolonie 5-7 brengt? Volg dan de Landlopersroute. Start aan de Landloperskapel bij de Kapelstraat en volg de witte zeshoekige bordjes. De totale tocht is 57 km lang en voert je ook naar het centrum van Hoogstraten, Merksplas en Turnhout. Download de route rechts onderaan deze pagina.

Mountainbike

Speciaal voor mountainbikes zijn er twee bewegwijzerde lussen uitgestippeld, die je eventueel kan combineren. De routes zijn aangeduid door bordjes met een gekleurde driehoek op.

  • De groene route is 21,6 km lang en vertrekt aan het Casino van Wortel-Kolonie, gelegen aan het kruispunt der vier gebouwen.
  • De rode route is 28,7 km lang en vertrekt aan de sporthal van Merksplas.
  • Download rechts onderaan het plannetje van de routes of kijk op de website van Sport Vlaanderen voor meer informatie

Nog meer fietsroutes in de streek

  • De Doodendraadroute is 38 km lang en neemt je mee naar de Eerste Wereldoorlog.
  • De Enclaveroute is 50 km lang en voert je naar het grensdorp Baarle.
  • De Kleidabbersroute is 59 km lang en leert je mee over klei-ontginning in de streek.

 

 

Fotogalerij

Landlopersroute door Toerisme Provincie Antwerpen